1. Amplitie: meer vitaliteit voor al je medewerkers

Amplitie: meer vitaliteit voor al je medewerkers

Amplitie is hét kernbegrip uit de positieve organisatiepsychologie. Het draait om het versterken van de energie en gezondheid van de mensen in jouw organisatie. Met een amplitieve aanpak benadruk je de goede eigenschappen en talenten van medewerkers. Dat zorgt voor enthousiaste en gemotiveerde mensen. De voordelen zijn duidelijk: meer verbinding, bloeiende teams en betere prestaties.

Nieuws 5 tips v1

Zes tips voor meer amplitie in jouw organisatie

 1. Kies voor een duurzame aanpak 
  Zorg ervoor dat amplitie onderdeel uitmaakt van het DNA van je organisatie. Losse initiatieven om de vitaliteit te bevorderen zijn een goed begin, maar volstaan niet. Door voortdurend aandacht te besteden aan de energie van je medewerkers, integreer je amplitie in het fundament van je organisatie. Dat zorgt voor enthousiaste en gemotiveerde medewerkers die in hun kracht staan en beter presteren. De Halo-aanpak biedt een effectieve manier om energie en gezondheid te stimuleren én te verankeren. Het is een onmisbare aanvulling op je preventie en re-integratieactiviteiten.
 2. Bied medewerkers de mogelijkheid om aan amplitie te werken
  Geef je medewerkers de tijd en de ruimte om hun energie en gezondheid  te bevorderen. Moedig hen aan met een bottom-up benadering. Door te vragen naar de behoeften van je mensen en hen de mogelijkheid te geven zelf initiatief te nemen, dragen zij actief bij aan hun eigen gezondheid en vitaliteit. 
 3. Stimuleer eigen regie bij je mensen
  Geef de mensen in jouw organisatie een belangrijke en actieve rol. In een amplitieve aanpak tonen zij zelf initiatief. Moedig hen aan om dit te blijven doen. Met enthousiasme en ondersteuning vanuit de leidinggevende zal dit als een olievlek door de organisatie verspreiden. Hierdoor ontstaat een dynamische en innovatieve werkomgeving waarin gezamenlijk wordt gestreefd naar meer energie en organisatiesucces.
 4. Verbreed het aanbod  
  Bij vitaliteit denken we vaak aan gezonde en fitte werknemers, maar het omvat veel meer. Naast een gezonde leefstijl is aandacht voor zingeving en verbinding essentieel om mensen in hun kracht te zetten. Verbeter daarom je aanbod en geef mensen de gelegenheid zich op al deze aspecten te ontwikkelen. Informeer en activeer hen, waarbij ze realistische doelen voor ogen hebben. Zorg ervoor dat ze in kleine stapjes werken aan het ontwikkelen en behouden van gezonde en positieve gewoontes, zodat ze zich vitaler en energieker voelen.
 5. Focus op het positieve
  Positieve emoties versterken de energie en veerkracht van je medewerkers. Richt je op hun sterke punten en moedig hun groei aan. Gebruik daarom positieve taal, deel complimenten uit en organiseer leuke bijeenkomsten, zoals een tafelvoetbaltoernooi in de pauze of een inspiratiesessie. Wil je meer impact hebben? Kies dan voor een HR-cyclus die vooruitkijkt en zich richt op het positieve, in plaats van terug te kijken om te zien wat beter had gekund.
 6. Vergroot je succes met een inclusieve aanpak
  Kies voor een amplitieve benadering, waarbij de nadruk ligt op het versterken van alle medewerkers in plaats van alleen het voorkomen van problemen bij een kleine groep. Met de Halo-aanpak richt je juist de aandacht op de grote groep medewerkers, die dagelijks de organisatie draaiende houdt. Versterk hen en vergroot zo het succes van je organisatie.

Zet met amplitie jouw mensen in hun kracht

Met de Halo-aanpak breng je gezond en energiek werken in het DNA van je organisatie. Zo betrek en verbind je alle mensen die elke dag het verschil maken en boost je hun energie. Dat leidt tot meer succes voor je organisatie. 

Benieuwd naar een aanpak die past bij jouw organisatie? Neem voor meer informatie contact met ons op via info@halowerkt.nl of bekijk onze website.  

 

Deel deze pagina

Nieuwsoverzicht

Meer energie voor je mensen. Meer succes voor je organisatie 

Onze aanpak