CTA scan 1440x420

Nieuwspagina

Artikelen en nieuws

Hier vind je al ons nieuws en de laatste ontwikkelingen op het gebied van vitaliteit, energie en amplitie. 

Nieuwsberichten

Laatste ontwikkelingen

Voeding 4 200x200

Belang van een ondersteunende omgeving

Het aantal deelnemers aan de leefstijlinterventie is gestegen naar ruim 73.000 volgens het RIVM. Helaas heeft de helft het traject niet voltooid, meestal door tijdgebrek of motivatie.

Een ondersteunende omgeving, inclusief werkgevers, is cruciaal voor het bevorderen van gezond gedrag en het bereiken van energieke en vitale mensen.

Lees hier het bericht

Drukke wereld 200x200

Mentaal welzijn in een veeleisende samenleving

In onze veeleisende samenleving worden mensen steeds meer op de proef gesteld. Het Trimbos-instituut meldt dat studenten obstakels ondervinden in onderwijs en maatschappij, wat hun functioneren en ontwikkeling belemmert.

Het is cruciaal om tijd en ruimte te creëren voor persoonlijke groei. Een gebrek aan reflectie en pauzes heeft een negatieve invloed op onze mentale gezondheid en welzijn. Deze trend geldt niet alleen voor studenten, maar ook voor werkenden.

Lees hier het bericht

Beweging 200x200
Sterke daling sportparticipatie na coronamaatregelen

Uit onderzoek van NOC*NSF blijkt dat na het einde van de coronamaatregelen een grote groep mensen niet is teruggekeerd naar de sport. Vooral mensen met een lagere of middelbare opleiding en jongeren tussen 13 en 18 jaar zijn hierbij betrokken.

Regelmatig intensief bewegen heeft echter een positief effect op zowel je mentale als fysieke gezondheid. Je voelt je vitaler, ervaart minder stress en beperkt gezondheidsrisico's. Dus laten we dagelijks meer bewegen. Dit geeft je energie en houdt je gezond.

Lees hier het bericht